Giet- en kunstofvloeren

Alleen op het gebied van de duurzame gietvloeren is er al een onderscheid te maken tussen diverse soorten.

De afgelopen jaren is de keuze in de plankenvloeren enorm toegenomen maar door de werking van dit massieve product moet u een aantal zaken goed in de gaten houden.

Meer weten over onze werkwijze of wilt u een offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op

Gietvloeren op basis van polyuretheaan

Zo is er in de aromatische gietvloer, semi alifatische gietvloeren en de alifatische gietvloer. De laatstgenoemde vloer behoudt 100 procent kleurechtheid doordat deze bestand is tegen UV-straling. Bij de semi alifatische vloerafwerking is er sprake van het afremmen van het verkleuringsproces. De aromatische gietvloer zal in de loop der tijd verkleuren. Gietvloeren zijn in vrijwel alle RAL-kleuren beschikbaar. Dat maakt de gietvloer dan ook geschikt voor alle interieurs. De slijtvastheid en het aangename comfort door het elastische materiaal maken deze vloer bij uitstek geschikt voor particulier gebruik. Zeker in woningen is het uiteraard belangrijk dat een gietvloer de kleurechtheid behoudt. Indien u een gietvloer wenst die niet verkleurt, dan is het aan te raden om daar bij de keuze voor de vloerafwerking rekening mee te houden. Uiteraard vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden van gietvloeren om tot de beste keuze te kunnen komen.

Gietvloeren op basis van epoxy

Deze gietvloeren bestaan uit materiaal dat is samengesteld uit twee componenten kunsthars. Na het mengen en de uitharding beschikt de gietvloer over een laag die twee keer zo hard is in vergelijking met beton. Dat maakt deze vloer bij uitstek geschikt voor zware belasting, zoals in een industriƫle omgeving, zoals in fabrieken, maar ook in magazijnen en parkeergarages. Dit type gietvloeren kan op verschillende manieren worden geplaatst, zoals in drie lagen zonder een toplaag of in vier lagen inclusief een matterende topcoating. Een gietvloer op basis van epoxy dient in elk geval uit drie lagen te bestaan. Op de website van Gietvloer.tips vindt u nog veel meer interessante tips en informatie over gietvloeren. Wij bieden u het antwoord op uw vraag over gietvloeren. Of u nu meer wenst te weten over de specifieke eigenschappen of wilt weten hoe een gietvloer onderhouden moet worden. Neem de tijd om alle voordelen te ontdekken en het antwoord op uw vraag te vinden.