VLOEREN

Tapijt

''Warmte, comfort en stijl in één.''


Tapijt vloer/tegels

Een tapijtvloer is een vloerbedekking die bestaat uit een bovenlaag van tapijtvezels, een onderlaag van backing en een eventuele tussenlaag van foam. Tapijtvezels zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals wol, nylon, polyester en polypropyleen. De onderlaag is meestal gemaakt van polypropyleen of polyester, en de tussenlaag is meestal gemaakt van schuim.Tapijtvloeren worden vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers en kinderkamers. Ze zijn comfortabel om op te lopen, absorberen geluid en zorgen voor een warme uitstraling. Tapijtvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, designs en afwerkingen.Voordelen van tapijtvloeren:
Warmte: Tapijtvloeren zijn warm en comfortabel om op te lopen.
Comfort: Tapijtvloeren absorberen geluid en dempen trillingen.
Stijl: Tapijtvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, designs en afwerkingen.

Soorten

De tapijtindustrie is een technische, hoogwaardige bedrijfstak met zeer ingewikkelde machines, die voortdurend meegaan met technologische ontwikkelingen. Daardoor is het mogelijk om aan de telkens wisselende vraag naar nieuwe kleuren en dessins te voldoen en om de consument jarenlang onbezorgd plezier te laten beleven van zijn of haar tapijt. Ontwerpers, inkopers, productiemensen, marktonderzoekers en kwaliteitsspecialisten zorgen er met z’n allen voor dat tapijt veel meer is dan een technisch perfect product.

Reliëfbouclé/Structuurbouclé (laagpool)

Soms hebben de polen van de bouclé tapijten verschillende hoogtes. Je hebt dan te maken met een hoog/laag structuur ofwel een reliëfbouclé. Dat geeft vaak bepaalde, vaststaande patronen in de vloerbedekking.

Frisé /Saxony (hoogpool)

Bij deze tapijtsoort is de pool gesneden. De tapijtgaren zijn in elkaar gedraaid, noemen ze ook wel twijnen. Ze staan niet stijf overeind maar krullen enigszins. Dit zorgt dat je iedere afzonderlijke pool kunt zien. Het geeft een speels effect en laat het tapijt leven.

Shag/Wild (hoogpool)

Hier zijn de polen nog langer gemaakt dan bij frisé tapijt. Hierdoor vallen de verschillende polen om. Dat zorgt voor de shag-structuur. Het tapijt krijgt zo een wat warrige en speelse uitstraling.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP