VLOEREN

Marmoleum

"De duurzame vloer met een natuurlijke uitstraling."


slijtvaste vloerbedekking die enkele millimeters dik is.

Marmoleum is ook een natuurproduct en gaat heel lang mee in gebruik. Het wordt gemaakt van lijnzaadolie, houtmeel, pijnhars, jute, pigmenten (dit zijn natuurlijke kleurstoffen) en kalksteen.
Marmoleum is recyclebaar en daarmee vriendelijk voor het milieu.
Er zijn heel veel verschillende kleuren en patronen in marmoleum verkrijgbaar.

Wat zijn de voordelen van marmoleum?

Marmoleum vloeren worden nauwelijks vuil. Dit komt door de samenstelling er van (door de houtmeel en de kalksteen die er in verwerkt is). Het is makkelijk schoon te maken, even een natte dweil er over of even stofzuigen en klaar er mee. Marmoleum wordt dan ook veel toegepast in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, winkels en sporthallen. 

Ook is een marmoleum vloer antistatisch, geluidsisolerend en een prettig alternatief als je bijvoorbeeld in een flat gaat wonen. 

Marmoleum is sterk en slijtvast. Je ziet nauwelijks krassen op een marmoleum vloer en tevens of er plaatselijk veel gelopen wordt, plaatselijke slijtageplekken dus. Ook is het ook een hygiĆ«nische vloer. De bacteriĆ«n kunnen zich er lastig op vermeerderen vanwege de harde ondergrond en de samenstelling van de marmoleum vloer. 

Marmoleum is een natuurlijk product, dat ook biologisch volledig afbreekbaar is. Een marmoleum vloer gaat heel lang mee en is zeer milieuvriendelijk. Toch kent marmoleum ook een aantal nadelen; marmoleum is duurder ten opzichte van sommige andere vloeren. Marmoleum moet echt gelegd worden door een vakman. Het is moeilijk om een marmoleumvloer goed strak te leggen en dan ook nog eens in het gewenste patroon. Dit kan alleen door een vakman gedaan worden, die een jarenlange ervaring hiermee heeft.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP