VLOEREN

Giet- en Kunstvloeren

Giet- en kunstvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, designs en afwerkingen. Hierdoor kunt u een vloer creëren die perfect bij uw stijl past.

Gietvloeren op basis van polyuretheaan

Bij goede voorlichting kunnen er een hoop ongemakken en problemen vermeden worden. 

Een manier is om de plankenvloer vol te verlijmen en blind te vernagelen op een tussenvloer van spaanplaat, multiplex of mozaïek, die dan ook weer verlijmd wordt op de bestaande ondervloer.
Dit is bijna dezelfde legmethode als bij de parketvloer. In tegenstelling tot de houten vloer waar de delen van boven af vernageld worden, gebeurt dit bij de plankenvloeren onder een hoek van 45 graden aan de zijkant van de plank. De slijtlaag van een 20 of 22 mm plankenvloer is ongeveer 8 a 9 mm. Het is dus niet zo dat een plankenvloer zijn totale massieve dikte als slijtlaag heeft. Laat u zich goed voorlichten bij een gerenomeerd bedrijf voordat u besluit om een plankenvloer aan te schaffen en vraag naar de voor en nadelen van het losliggend en vastleggen van de plankenvloer. Losliggende planken worden vaak fabrieksmatig al voorzien van een olie of laklaag.

Gietvloeren op basis van epoxy

Deze gietvloeren bestaan uit materiaal dat is samengesteld uit twee componenten kunsthars. Na het mengen en de uitharding beschikt de gietvloer over een laag die twee keer zo hard is in vergelijking met beton. Dat maakt deze vloer bij uitstek geschikt voor zware belasting, zoals in een industriële omgeving, zoals in fabrieken, maar ook in magazijnen en parkeergarages. Dit type gietvloeren kan op verschillende manieren worden geplaatst, zoals in drie lagen zonder een toplaag of in vier lagen inclusief een matterende topcoating. Een gietvloer op basis van epoxy dient in elk geval uit drie lagen te bestaan. Op de website van Gietvloer.tips vindt u nog veel meer interessante tips en informatie over gietvloeren. Wij bieden u het antwoord op uw vraag over gietvloeren. Of u nu meer wenst te weten over de specifieke eigenschappen of wilt weten hoe een gietvloer onderhouden moet worden. Neem de tijd om alle voordelen te ontdekken en het antwoord op uw vraag te vinden.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP